lauantai 19. marraskuuta 2011

Vielä kerkeät katsomaan!

Olemme tehtailleet toinen toistaan villaisempaa messupäivitystä, mutta minkälaisissa tunnelmissa liikutaan Messu-studiossa? Kun lähestyimme tuntosarvet pystyssä työkenttää, studio-ohjaajana toimiva Ninni kiiruhti vastaan ja kauppasi meille sijaisuuksia Jukka Rintalana, Ilomielen Jonna Perälänä ja Sammallampaan Eija Pirttilahtena. Sehän sopi meidänlaisille multipersoonille! Homman nimi oli siis viimeinen kuvaustreeni ennen oikeaa lähetystä.

Studio-ohjaaja huuteli lähetysaikoja ja Kari kävi iskemässä nappimikin paitaani, kun istuin studiossa odottamassa harjoituksen alkua. Tällä penkillä ja näiden kameroiden ankaran katseen kohteena vaatesuunnittelija-guru Jukka Rintala tulisi istumaan muutaman tunnin kuluttua.

Anni laittaa nappimikin Otolle. Kameramiehet Eero ja Aleksi odottavat harjoituksen alkua.

Harjoitukset etenivät oikeilla raiteillaan, ja hyppäsin kolmen eri kädentaitajan rooleihin. Kuvaajat näyttivät kameroiden takana kuin lauhkeille lampaille: ilmekään ei värähtänyt eikä katse eksynyt pois näytöltä.

45:n minuutin jälkeen harjoitus päättyi. Mutta minkälainen meno oli ollut lähetysautossa, jossa muun muassa ohjaaja ja kuvaussihteeri ohjasivat harjoituslähetyksen etenemistä? "Kukaan ei karjunnu, kukaan ei panikoinnu. Kaikki olivat rauhallisia", kuvaili Teija ja jatkoi omasta työroolistaan: "Olen tg-tyyppi. Mun tehtävä on laittaa tekstiblanssi kuvaan ja pois. Ja että oikea nimi on oikean henkilön kohdalla."

Työryhmä valui Messu-studioon palaveroimaan. Aikaa lähetyksen alkuun oli alle tunti. Ohjaaja-Topi ponkaisi lavalle, kertasi ajolistaa ja antoi vielä viime hetken neuvoja työryhmälle. Minkälaisia ajatuksia nousi raskaan työn raatajilta ennen suurta koitosta?

Anu, kuvaus: "Me kokeiltiin harjoituksessa sellasia juttuja, joita vois käyttää lähetyksessä. No, huomattiin sitten, ettei niitä kaikkia voi. Eilen mua jännitti paljon enemmän, mut nyt on jotenki luottavainen olo."

Joni, ääni: "Eilen hajos kaksi mikrofonia ja yks linja pätki. Mikrofonit sit vaan vaihdettiin kesken lähetyksen inserttien aikana. Mutta me ollaan harjoteltu niin paljon, että alkaa mennä hyvin."

Jusa, kuvatarkkailu: "Eilen ensimmäisessä lähetyksessä kuva paloi puhki. Yhtäkkiä pamautettiin lisää valoja kesken lähetyksen. Tää veto tänään meni varsin hyvin. Meillä oli tuolla messustudion takaseinällä tasanen hyvä valo."

Jos et ole vielä nähnyt, minkälaista jälkeä mahtava porukkamme saa aikaan, niin viimeinen suora lähetys täältä Suomen Kädentaidot 2011 -messuilta alkaa klo. 15.00. Pian on siis aika kääntää katseet Stadi-Tv:lle tai seurata lähetystä suorana TÄÄLTÄ!

Kyllä kannattaa! Tuuli luottaa kavereihin.
Lähettäjä: Senni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti