perjantai 18. marraskuuta 2011

Kilpailuiden voittajat tiedotustilaisuuden silmäterinä!

Kello 10:00 oli määrä alkaa messujen tiedotustilaisuus lehdistöhuoneessa. Viilätin järjestelmäkamera kaulassani kierreportaat ylös, ja jatkoin kapeaa käytävää eteenpäin. Vastassa odotteli mies, joka oli kuin tipahtanut siihen kiiltokuvakirjasta: tummat hiukset taakse suittuina, musta puku päällä ja kiiltävät nahkakengät jalassa. Jostain syystä tervehdimme toisiamme.

Messujen viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu toivotti tervetulleiksi paikalle saapuneet toimittajaniekat, ja kutsui eteen ensimmäisen puheenvuoron pitäjän, designin ja lifestylen asiantuntijan Sami Sykön. Herranjestas, se on se sama käytävällä luurannut sykähdyttävä mies! Glorian entinen päätoimittaja, erikoistunut kulttuuriin, muotiin ja taiteeseen.

Sami Sykkö luki medialle messujen avajaisten puheen.
Kun Sykkö oli kerrannut tapaamistaan myös muotikeisari Carl Lagerfeldin kanssa, Pariisin hohtoa ja käsityön merkitystä kiireisessä yhteiskunnassa, puheenvuoroon pääsi Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n toiminnanjohtaja Marketta Luutonen.
Luutonen esitteli tilastoja liittyen käsityöläisyyteen.
"Hyvä elämä! Mielekäs työ!", ovat lentäviä lauseita, joilla käsityöläiset ovat tutkimuksissa kuvailleet ammattivalintaansa. He arvostavat työn itsenäisyyttä ja vapautta, Luutonen tiivisti.

Seuraavaksi väriä tilaisuuteen toi Taito Pirkanmaa ry:n toiminnanjohtava Virve Pajunen, jonka kaulassa helkkyi suuret hopeahelmet, ja hän heläytti koko tilan täyttävällä äänellä: "Ihanaa, 16. kerta messuja!" Toimittajakansa kiemurteli penkeillään, sillä Pajunen paljasti voittajat messujen kuumimmista kilpailuista: Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2011 ja Vuoden Artesaani 2011.

Tässä se on! Sydänheimon suunnittelema puunkantoteline raivasi tiensä voittajaksi.

Kilpailun tuomaristo on kuvaillut voittajatuotetta konstailemattomaksi ja hyväksi käyttötuotteeksi, jossa puu ja metalli yhdistyvät loistavalla tavalla. Sydänheimo ottaa vastaan kukkakimpun. 
Seuraavaksi oli aika paljastaa Vuoden Artesaani 2011 -kilpailun terävin kärki. Salamavalot räpsyivät, kun Jouni Järvinen siirtyi etualalle palkittavaksi. Televisiossa vieri kuvia hänen tekemistään kitaroista. Vau, mitä skittoja!

Järvisen soitinsatoa.

Järvinen valmisti kaksi mandoliinia lopputyönään Ikaalisten Käsi- ja taideteollisesta opistosta.
"Useimmat mandoliinit ovat niin räysköjä, ettei niillä voi edes soittaa", Järvinen kuvaili ja kertoi mandoliiniensa olevan kuin laptop-tyylisiä kitaroita. Niillä on hyvä soittaa ihan oikeastikin.

Tämän mandoliinimiehen kieli käy ja hän nauroi, että puun myyjien hermot ovat usein koetuksella. Järvinen valitsee soittimien puumateriaalin tarkasti, ja kolmen tunnin hyllytyksen jälkeen saattaa käteen jäädä vain kolme lautaa. Tiedotustilaisuus läheni loppuaan, mutta toimittajat kirjoittivat kynät sauhuten Järvisen värikkäitä vastauksia ja tarinointia.

Lähettäjä: Senni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti